En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen hariçya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Bu tip çoğu kez ivedi bir durumda çabucak açılabilen aptal çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven çoğunlukla bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp son çekilebilmesini katkısızlar.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları üzere değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Cam yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, içki malzemesinden mamultır ve çoklukla modern binalarda kullanılır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Dairesel yangın merdiveni, ekseri silindirik yahut dairesel bir saklama içinde mevcut spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana sahip veya bedii kasavetların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde iletmek olduğu sinein, olanaklı olan en gücük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini peylemek için önlem kırmızıınmaktadır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin toplu halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi kondisyon önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Bu kapılar yardımıyla ani gelişen durumlarda binadaki tahliye maslahatlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk yangın kapısı bir şekilde binayı bırakma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen yerlere ve sayılara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hengâm özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Report this wiki page